식품화학연구실
- 생활환경관 421
- 051)510-2767
- 담당교수 : 권미라 교수
연구분야
- 곡물의 성분 분석 및 가공과 관련된 기능성 규명 연구
- 관능 · 영양적 요건을 충족시키는 가공식품 및 신소재 개발
실험실 연구원
구분 | 이름 | |||
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일반대학원 | 식품영양전공 | 박사과정 | 수료후연구생 | 이은정 |
문유진 | ||||
석사과정 | 김정언 | |||
김형섭 | ||||
교육대학원 | 영양교육전공 | 석사과정 | 김단비 | |
김지현 | ||||
정유진 | ||||
김서현 | ||||
하은빈 |
학위논문
제목 | 년도 | 연구자 |
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Bread-Making Performance of Low-Allergy Wheat ('O-free') Flour and Quality Improvement by Ingredients and Processing Conditions | 2022 | 샤톈이 |
Quality Characteristics of Low-Allergy Wheat (‘O-free’) Flour and Improvement of Its Noodle-Making Performance by Ingredients and Processing Conditions | 2022 | 조혜진 |
Effect of Pre-treatment and Particle Size Reduction of Bran on Quality Characteristics and Antioxidant Activity of Fresh Noodle | 2021 | 박규나 |
Quality Characteristics, Antioxidant Activities, and Optimization of Formula and Processing of Bread Formulated with the Blend of Korean Domestic Wheat Flour and Purple Wheat Bran | 2021 | 서예리 |
Effect of Heat Moisture Treatment on Physicochemical Properties and Digestibility of Rice Flours with Different Amylose Contents | 2021 | 이승연 |
Molecular Structural and Thermal Properties of the Starches from Different Rice Cultivars and their Effects on Amylose-Lipid Complex Formation andin vitro Starch Digestibility with Various Emulsifiers and Fatty Acid | 2020 | 김소진 |
Quality Characteristics of the Flours from Soft Red Winter Wheat and their Relations on Fresh and Dry Noodle-making Performance | 2020 | 왕샤오 |
Formula and Process Optimization of RTP and RTB Frozen Dough of Sweet Bread Using Response Surface Methodology | 2020 | 쟈오위샤 |
Dry Noodle Making Performance of Korean Domestic Wheat Flours and its Quality Improvement by Drying Condition and Enzyme Treatment | 2019 | 문유진 |
당 지수 감소를 위한 설탕 대체재 첨가 머핀의 가공 적성 연구 | 2019 | 이은정 |
타마린드 검을 첨가하여 제조한 글루텐프리 쌀 식빵의 최적 배합비 모색 | 2019 | 홍예은 |
글루텐프리 쌀 식빵의 반죽 및 빵의 품질에 대한 타마린드검의 영향 | 2018 | 장경진 |
Exploring Suitability of Soft Red Winter Wheats for Making Korean-Style Noodles | 2018 | 전수정 |
Variations in Flour Quality Influenced by Growing Environment of Korean Domestic Wheat Cultivar, Baikjung | 2017 | 미카일영 |
제주 용암 해수로 제조한 쿠키와 빵의 품질 특성 | 2017 | 정성현 |